Ro­mi­ge spi­na­zie­pas­ta

(179)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht 4 personen
3 179

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Snijd de knoflook fijn en de helft van de champignons in grove stukken. Verwarm de olie in een wok of een grote hapjespan en roerbak de knoflook en champignons op middelhoog vuur 5 min. tot ze lichtbruin kleuren.
  2. Schep nu hand voor hand de spinazie (houd 2 handen spinazie apart) bij de champignons, blijf alles omscheppen. Roer nu de roomkaas door het spinazie-champignonmengsel en breng op smaak met (versgemalen) peper en zout. Schep de spinaziesaus met de achtergehouden spinazie over de tagliatelle en bestrooi met de geraspte kaas. Serveer direct.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 555 kcal
  • eiwit 26 g
  • koolhydraten 53 g
  • vet 26 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Romige spinaziepasta

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ro­mi­ge spi­na­zie­pas­ta

1
1
  • 300 g tagliatelle
  • 1 teen knoflook
  • 250 g kastanjechampginons

Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Snijd de knoflook fijn en de helft van de champignons in grove stukken.

2
2
  • 3 el olijfolie

Verwarm de olie in een wok of een grote hapjespan en roerbak de knoflook en champignons op middelhoog vuur 5 min. tot ze lichtbruin kleuren.

3
3
  • 600 g spinazie

Schep nu hand voor hand de spinazie (houd 2 handen spinazie apart) bij de champignons, blijf alles omscheppen.

4
4
  • 100 g roomkaas

Roer nu de roomkaas door het spinazie-champignonmengsel en breng op smaak met (versgemalen) peper en zout.

5
5
  • 4 el geraspte pittige kaas

Schep de spinaziesaus met de achtergehouden spinazie over de tagliatelle en bestrooi met de geraspte kaas. Serveer direct.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.