Spi­na­zie­pas­ta

(426)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht 4 personen
3 426

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de fusilli in ruim kokend water met zout volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Snijd de tomaten in kleine blokjes. Bak de spekreepjes in een koekenpan met antiaanbaklaag in 8 min. bruin en krokant. Schep de crème fraîche erdoor en breng op smaak met peper.
  2. Meng de spekjessaus door de warme pasta en schep dit in een grote pan op laag vuur. Voeg hand voor hand ¾ van de spinazie door de pasta. Neem de pan van het vuur. Breng de pasta op smaak met (versgemalen) peper en zout. Schep de rest van de spinazie door de pasta. Bestrooi de pasta voor het serveren met de tomatenblokjes en de kaas.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 660 kcal
  • eiwit 27 g
  • koolhydraten 60 g
  • vet 35 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Spinaziepasta

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Spi­na­zie­pas­ta

1
1
  • 300 g fusilli
  • 2 tomaten

Kook de fusilli in ruim kokend water met zout volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Snijd de tomaten in kleine blokjes.

2
2
  • 250 g spekreepjes
  • 125 g crème fraîche

Bak de spekreepjes in een koekenpan met antiaanbaklaag in 8 min. bruin en krokant. Schep de crème fraîche erdoor en breng op smaak met peper.

3
3
  • 450 g spinazie

Meng de spekjessaus door de warme pasta en schep dit in een grote pan op laag vuur. Voeg hand voor hand de spinazie door de pasta.

4
4

Neem de pan van het vuur. Breng de pasta op smaak met (versgemalen) peper en zout.

5
5
  • 150 g spinazie
  • 50 g geraspte kaas

Schep de spinazie door de pasta. Bestrooi de pasta voor het serveren met de tomatenblokjes en de kaas.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.