Ro­mi­ge ta­gli­a­tel­le met spek­jes

Klein en groot smullen van dit heerlijke pastagerecht met lekker veel kruiden.

(113)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht Klein en groot smullen van dit heerlijke pastagerecht met lekker veel kruiden. 4 personen
3 113

Ingrediënten

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de tagliatelle volgens de aanwijzing op de verpakking beetgaar. Verhit de olijfolie in een hapjespan en bak hierin de baconreepjes bruin en knapperig.
  2. Splits intussen de eieren en klop de eierdooiers los met de slagroom de helft van de geraspte kaas. Snijd de roomboter in stukjes en de peterselie fijn.
  3. Giet de tagliatelle af. Draai het vuur uit onder de bacon en roer het roommengsel erdoor. Doe nu de warme tagliatelle erbij en schep voorzichtig om, zodat het roommengsel rond alle slierten stolt. Roer vervolgens de klontjes boter erdoor.
  4. Bestrooi het gerecht met de peterselie en de rest van de kaas. Breng het geheel op smaak met grof gemalen peper en zeezout.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 890 kcal
  • eiwit 34 g
  • koolhydraten 52 g
  • vet 61 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Romige tagliatelle met spekjes

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ro­mi­ge ta­gli­a­tel­le met spek­jes

1
1
  • 300 g tagliatelle
  • 2 el olijfolie
  • 300 g bakbacon

Kook de tagliatelle volgens de aanwijzing op de verpakking beetgaar. Verhit de olijfolie in een hapjespan en bak hierin de baconreepjes bruin en knapperig.

2
2
  • 5 eieren
  • 125 ml slagroom
  • 25 g geraspte pittige kaas
  • 25 g roomboter
  • 15 g verse peterselie

Splits intussen de eieren en klop de eierdooiers los met de slagroom de geraspte kaas. Snijd de roomboter in stukjes en de peterselie fijn.

3
3

Giet de tagliatelle af. Draai het vuur uit onder de bacon en roer het roommengsel erdoor. Doe nu de warme tagliatelle erbij en schep voorzichtig om, zodat het roommengsel rond alle slierten stolt. Roer vervolgens de klontjes boter erdoor.

4
4
  • 25 g geraspte pittige kaas

Bestrooi het gerecht met de peterselie en de rest van de kaas. Breng het geheel op smaak met grof gemalen peper en zeezout.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.