Cous­cous­sa­la­de met kip en pe­ter­se­lie

(118)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
mediterraan hoofdgerecht 4 personen
3 118

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • bakpapier

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Leg de kipkluifjes op het bakpapier en wrijf ze in met de couscouskruiden (uit het pakket). Bak ze in de oven in ca. 30 min. goudbruin en gaar. Bereid ondertussen de couscous en de rozijnen (uit het pakket) volgens de aanwijzing op de verpakking.
  2. Rooster in een droge koekenpan met antiaanbaklaag het amandelschaafsel in 2 min. bruin. Breng op smaak met zout en laat afkoelen op een bord. Pers de helft van de citroen uit, snijd de rest in smalle partjes. Meng de olie met het citroensap en breng op smaak met (versgemalen) peper en zout. Snijd de peterselie grof en de bosui in ringetjes.
  3. Schep de dressing, bosui en de helft van de peterselie door de couscous. Breng op smaak met (versgemalen) peper en zout. Bestrooi vlak voor het serveren met het amandelschaafsel en de rest van de peterselie. Serveer met de kip en citroenpartjes.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 545 kcal
  • eiwit 23 g
  • koolhydraten 57 g
  • vet 24 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Couscoussalade met kip en peterselie

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Cous­cous­sa­la­de met kip en pe­ter­se­lie

1
1

Verwarm de oven voor op 180 °C.

2
2
  • 500 g kipkluifjes
  • 317 g Marokkaanse couscous

Leg de kipkluifjes op het bakpapier en wrijf ze in met de couscouskruiden (uit het pakket). Bak ze in de oven in ca. 30 min. goudbruin en gaar.

3
3

Bereid ondertussen de couscous en de rozijnen (uit het pakket) volgens de aanwijzing op de verpakking.

4
4
  • 3 el amandelschaafsel

Rooster in een droge koekenpan met antiaanbaklaag het amandelschaafsel in 2 min. bruin. Breng op smaak met zout en laat afkoelen op een bord.

5
5
  • 1 citroen
  • 3 el olijfolie

Pers de helft van de citroen uit, snijd de rest in smalle partjes. Meng de olie met het citroensap en breng op smaak met (versgemalen) peper en zout.

6
6
  • 40 g platte peterselie
  • 3 bosuien

Snijd de peterselie grof en de bosui in ringetjes.

7
7

Schep de dressing, bosui en de helft van de peterselie door de couscous. Breng op smaak met (versgemalen) peper en zout.

8
8

Bestrooi vlak voor het serveren met het amandelschaafsel en de rest van de peterselie. Serveer met de kip en citroenpartjes.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.