Cous­cous­sa­la­de met pe­ter­se­lie

(109)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
bijgerecht 6 personen
3 109

Ingrediënten

6 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Bereid de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat de couscous tot lauw afkoelen en roer regelmatig los met een vork.
  2. Snijd de peterselie, munt en tomaten fijn. Pers de knoflook. Schep de peterselie, munt, knoflook, tomaten, tomatenolie en de olijfolie erdoor. Pers de citroen uit en breng de salade op smaak met het sap, peper en zout. Laat de smaken ca. 1 uur intrekken. Serveer op kamertemperatuur.

combinatietip:

Lekker bij o.a. Turkse kebab en Italiaanse Quornburgers (recepten zie ah.nl/recepten; Het barbecueboek).

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 350 kcal
  • eiwit 19 g
  • koolhydraten 38 g
  • vet 8 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: Het Barbecueboek

Couscoussalade met peterselie

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Cous­cous­sa­la­de met pe­ter­se­lie

1
1
  • 250 g couscous

Bereid de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat de couscous tot lauw afkoelen en roer regelmatig los met een vork.

2
2
  • 30 g verse peterselie
  • 8 g verse munt
  • 6 zongedroogde tomaten in olie
  • 2 tenen knoflook
  • 4 el zongedroogde tomaten olie
  • 4 el olijfolie

Snijd de peterselie, munt en tomaten fijn. Pers de knoflook. Schep de peterselie, munt, knoflook, tomaten, tomatenolie en de olijfolie erdoor.

3
3
  • 1 citroen

Pers de citroen uit en breng de salade op smaak met het sap, peper en zout. Laat de smaken ca. 1 uur intrekken. Serveer op kamertemperatuur.

combinatietip:

Lekker bij o.a. Turkse kebab en Italiaanse Quornburgers (recepten zie ah.nl/recepten; Het barbecueboek).

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.