Knof­look­pas­ta met to­ma­ten­sa­la­de

De Italianen houden van simpele pastagerechten, zeker als ze een pasta zonder vlees of vis bereiden. Lekker!

(67)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht De Italianen houden van simpele pastagerechten, zeker als ze een pasta zonder vlees of vis bereiden. Lekker! 4 personen
3 67

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de spaghetti gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Rooster de boterhammen en verkruimel ze met een keukenmachine of staafmixer. Pers de knoflook.
  2. Verwarm 2 el olie in een koekenpan, bak de knoflook met het broodkruim hierin al omscheppend bruin en krokant. Snijd de tomaten in partjes. Klop een dressing van 3 el olie, de azijn en de gedroogde tijm.
  3. Breng op smaak met (versgemalen) peper en zout. Schep de tomaten door de dressing. Serveer de warme spaghetti met de tomaat en het knoflookbroodkruim.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 490 kcal
  • eiwit 12 g
  • koolhydraten 65 g
  • vet 21 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Knoflookpasta met tomatensalade

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Knof­look­pas­ta met to­ma­ten­sa­la­de

1
1
  • 300 g spaghetti
  • 2 sneetjes witbrood
  • 2 tenen knoflook

Kook de spaghetti gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Rooster de boterhammen en verkruimel ze met een keukenmachine of staafmixer. Pers de knoflook.

2
2
  • 5 el olijfolie
  • 500 g tomaten
  • 2 tl wittewijnazijn
  • 1 gedroogde tijm

Verwarm 2 el olie in een koekenpan, bak de knoflook met het broodkruim hierin al omscheppend bruin en krokant. Snijd de tomaten in partjes. Klop een dressing van 3 el olie, de azijn en de gedroogde tijm.

3
3

Breng op smaak met (versgemalen) peper en zout. Schep de tomaten door de dressing. Serveer de warme spaghetti met de tomaat en het knoflookbroodkruim.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.