Spaan­se gaz­pa­cho

(167)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
spaans voorgerecht 4 personen
3 167

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • keukenmachine

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Breng in een pan ruim water aan de kook. Kruis de tomaten in, dompel ze enkele seconden onder in kokend water en spoel af onder koud water. Ontvel de tomaten, snijd ze doormidden en verwijder de pitjes. Snipper de ui en pers de knoflook. Schil de komkommer en snijd de korsten van het brood.
  2. Snijd ⅓ van de komkommer, ⅓ van de paprika's en 1 tomaat in blokjes en doe deze in schaaltjes als garnering. Dek de schaaltjes af. Snijd de rest van de groenten in grove stukken. Pureer in een keukenmachine de groenten met ui, knoflook en 1 snee brood. Voeg de tomatensap toe en breng op smaak met de azijn, de helft van de olie, suiker, peper en eventueel zout. Laat de soep in koelkast door en door koud worden.
  3. Snijd de rest van de sneetjes brood in blokjes. Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak de blokjes brood lichtbruin en knapperig. Laat de croûtons op keukenpapier uitlekken en doe in een schaaltje.
  4. Schenk de soep in een terrine en voeg eventueel ijsblokjes toe. Zet de schaaltjes met garnering erbij. Schep aan tafel de soep op en voeg naar eigen smaak de garneringen toe.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 275 kcal
  • eiwit 5 g
  • koolhydraten 24 g
  • vet 17 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Spaanse gazpacho

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Spaan­se gaz­pa­cho

1
1
  • 600 g rijpe tomaten

Breng in een pan water aan de kook. Kruis de tomaten in, dompel ze enkele seconden onder in kokend water en spoel af onder koud water.

2
2

Ontvel de tomaten, snijd ze doormidden en verwijder de pitjes.

3
3
  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • 1 komkommer
  • 4 sneetjes oud witbrood

Snipper de ui en pers de knoflook. Schil de komkommer en snijd de korsten van het brood.

4
4
  • 1 groene paprika
  • 1 gele paprika

Snijd ⅓ van de komkommer, ⅓ van de paprika's en 1 tomaat in blokjes en doe deze in schaaltjes als garnering. Dek de schaaltjes af.

5
5

Snijd de rest van de groenten in grove stukken. Pureer in een keukenmachine de groenten met ui, knoflook en 1 snee brood.

6
6
  • 300 ml tomatensap
  • 2 el wittewijnazijn
  • 3 el olijfolie
  • 2 tl suiker

Voeg de tomatensap toe en breng op smaak met de azijn, olie, suiker, peper en eventueel zout. Laat de soep in koelkast door en door koud worden.

7
7
  • 3 el olijfolie

Snijd de rest van de sneetjes brood in blokjes. Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak de blokjes brood lichtbruin en knapperig.

8
8

Laat de croûtons op keukenpapier uitlekken en doe in een schaaltje.

9
9

Schenk de soep in een terrine en voeg eventueel ijsblokjes toe. Zet de schaaltjes met garnering erbij.

10
10

Schep aan tafel de soep op en voeg naar eigen smaak de garneringen toe.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.