Cham­pig­nont­ar­taartje met to­ma­ten­sa­la­de

(61)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 4 personen
4 61

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • aluminiumfolie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de rode ui in flinterdunne ringen, de champignons in partjes en de trostomaten in plakjes. Pers 2 tenen knoflook. Schep de rode ui om met de witte-wijnazijn. Verhit de olie in een koekenpan en bak de aardappelschijfjes in 15 minuten goudbruin en krokant.
  2. Verhit de olie in een koekenpan en bak de tartaartjes in 3-4 minuten goudbruin en van binnen naar smaak rood of rosé. Schep de tartaartjes uit de pan en laat het vlees in aluminiumfolie 5 minuten rusten. Bak in het braadvet de champignons 4 minuten tot ze bruin kleuren. Bak de knoflook op niet al te hoog vuur 1 minuut mee zonder dat hij verkleurt. Voeg 100 ml water, zout en (versgemalen) peper naar smaak toe en roer het aanbaksel van de bodem los.
  3. Leg de tomaat op een schaal en verdeel de gemarineerde ui met het vocht erover. Bestrooi met zout en (versgemalen) peper en druppel er eventueel nog een beetje olie over.
  4. Serveer de tartaartjes met de champignonjus en de aardappeltjes en leg de tomatensalade erbij.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 420 kcal
  • eiwit 29 g
  • koolhydraten 33 g
  • vet 19 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Champignontartaartje met tomatensalade

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Cham­pig­nont­ar­taartje met to­ma­ten­sa­la­de

1
1
  • 1 rode ui
  • 250 g champignons
  • 5 trostomaten
  • 2 tenen knoflook

Snijd de rode ui in flinterdunne ringen, de champignons in partjes en de trostomaten in plakjes. Pers 2 tenen knoflook.

2
2
  • 2 el wittewijnazijn

Schep de rode ui om met de witte-wijnazijn.

3
3
  • 2 el olijfolie
  • 700 g aardappelschijfjes

Verhit de olie in een koekenpan en bak de aardappelschijfjes in 15 minuten goudbruin en krokant.

4
4
  • 2 el olijfolie
  • 4 tartaartjes

Verhit de olie in een koekenpan en bak de tartaartjes in 3-4 minuten goudbruin en van binnen naar smaak rood of rosé.

5
5

Schep de tartaartjes uit de pan en laat het vlees in aluminiumfolie 5 minuten rusten.

6
6

Bak in het braadvet de champignons 4 minuten tot ze bruin kleuren. Bak de knoflook op niet al te hoog vuur 1 minuut mee zonder dat hij verkleurt.

7
7
  • 100 ml kraanwater

Voeg 100 ml water, zout en (versgemalen) peper naar smaak toe en roer het aanbaksel van de bodem los.

8
8

Leg de tomaat op een schaal en verdeel de gemarineerde ui met het vocht erover.

9
9

Bestrooi met zout en (versgemalen) peper en druppel er eventueel nog een beetje olie over.

10
10

Serveer de tartaartjes met de champignonjus en de aardappeltjes en leg de tomatensalade erbij.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.