Pas­ta-to­ma­ten­sa­la­de

Simpele pastasalade die je ook koud kunt eten. Handig om mee te nemen naar je werk!

(139)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht Simpele pastasalade die je ook koud kunt eten. Handig om mee te nemen naar je werk! 4 personen
3 139

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de penne volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet de pasta af en spoel onder koud stromend water. Laat goed uitlekken. Snijd de bacon in reepjes. Verhit de olie in een koekenpan en bak de bacon knapperig uit. Bak de hele knoflookteentjes 1 min. mee Neem de pan van het vuur, pers de tenen knoflook erboven uit en roer de azijn erdoor. Breng de dressing op smaak met peper en zout.
  2. Schil en halveer de avocado, verwijder de pit en snijd het vruchtvlees in blokjes. Schep de avocado meteen door de dressing. Snijd de tomaat in stukjes. Doe de penne in een schaal en schep er de bacon-avocadodressing en de tomaat door. De salade kan warm of koud worden gegeten.

bereidingstip:

U kunt de pastasalade één dag van tevoren maken en afgedekt in de koelkast bewaren. Zo kunnen de verschillende smaken goed intrekken.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 525 kcal
  • eiwit 18 g
  • koolhydraten 60 g
  • vet 23 g
    waarvan verzadigd 4 g
  • natrium 575 mg
  • vezels 6 g
Tags
Ook te zien in

Pasta-tomatensalade

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Pas­ta-to­ma­ten­sa­la­de

1
1
  • 300 g penne

Kook de penne volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet de pasta af en spoel onder koud stromend water. Laat goed uitlekken.

2
2
  • 150 g bakbacon
  • 3 el olijfolie
  • 2 tenen knoflook

Snijd de bacon in reepjes. Verhit de olie in een koekenpan en bak de bacon knapperig uit. Bak de hele knoflookteentjes 1 min. mee

3
3
  • 3 el azijn

Neem de pan van het vuur, pers de tenen knoflook erboven uit en roer de azijn erdoor. Breng de dressing op smaak met peper en zout.

4
4
  • 1 avocado

Schil en halveer de avocado, verwijder de pit en snijd het vruchtvlees in blokjes. Schep de avocado meteen door de dressing.

5
5
  • 500 g tomaten

Snijd de tomaat in stukjes. Doe de penne in een schaal en schep er de bacon-avocadodressing en de tomaat door. De salade kan warm of koud worden gegeten.

bereidingstip:

U kunt de pastasalade één dag van tevoren maken en afgedekt in de koelkast bewaren. Zo kunnen de verschillende smaken goed intrekken.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.