Sper­zie­bo­nen in ko­kos­melk

(68)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
bijgerecht 4 personen
3 68

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwijder de steelaanzet en het puntje van de sperziebonen en kook ze in 8 min. beetgaar. Laat in een vergiet uitlekken. Snipper de ui en pers de knoflook.
  2. Verhit de roerbakolie in een wok en fruit de knoflook en ui 3 min. Voeg de kokosmelk toe en breng op smaak met peper en zout. Laat ca. 5 min. sudderen. Schep de sperziebonen erdoor en warm goed door. Strooi er wat seroendeng over.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 240 kcal
  • eiwit 5 g
  • koolhydraten 15 g
  • vet 18 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Sperziebonen in kokosmelk

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Sper­zie­bo­nen in ko­kos­melk

1
1
  • 600 g sperziebonen

Verwijder de steelaanzet en het puntje van de sperziebonen en kook ze in 8 min. beetgaar. Laat in een vergiet uitlekken.

2
2
  • 1 ui
  • 1 teen knoflook
  • 2 el wokolie

Snipper de ui en pers de knoflook. Verhit de roerbakolie in een wok en fruit de knoflook en ui 3 min.

3
3
  • 200 ml kokosmelk

Voeg de kokosmelk toe en breng op smaak met peper en zout. Laat ca. 5 min. sudderen.

4
4
  • 1 el seroendeng

Schep de sperziebonen erdoor en warm goed door. Strooi er wat seroendeng over.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.