In ko­kos­melk ge­stoof­de In­do­ne­si­sche run­der­lap­pen

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 425 kcal voedingswaarden
    • 1 u. 15 min. bereiden
    • 40 min. wachten
(136)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
indonesisch hoofdgerecht 4 personen
4 136

Ingrediënten

Keukenspullen
  • snelkookpan

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Van sereh buitenste blad verwijderen, stengel halveren. Ui en knoflook pellen en snipperen. Peper schoonmaken en in reepjes snijden. In schaal sereh, ui, knoflook, gemberpoeder en peperreepjes mengen met ketjap. Sucadelappen ca. 1 uur laten marineren.
  2. Vlees uit marinade nemen. In snelkookpan olie verhitten en vlees dichtschroeien. Marinade, komijn en kokosmelk toevoegen en aan de kook brengen. Pan sluiten. Vlees in ca. 25 minuten gaar laten worden bij druk 2. Koriander grof hakken. Volgens gebruiksaanwijzing druk van pan nemen. Sereh uit stoofvocht verwijderen. Maizena met 2 el water gladroeren, stoofvocht hiermee binden. Zout en peper naar smaak toevoegen. Stoofschotel overdoen in serveerschaal en bestrooien met seroendeng en koriander. Serveren met rijst en roergebakken spitskool.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 425 kcal
  • eiwit 32 g
  • koolhydraten 13 g
  • vet 26 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.