Snel­le pa­el­la met kip en gar­na­len

(216)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
spaans hoofdgerecht 4 personen
3 216

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • wok

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de gele rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar. Laat de rijst uitlekken. Snipper de ui. Snijd de kipfilet in blokjes.
  2. Verhit de olijfolie in de wok of hapjespan en fruit de ui goudbruin. Schep de kipfilet erbij en roerbak 5 min. op hoog vuur. Pers de knoflook erboven. Schep de wokgroente erbij en roerbak weer 5 min. Voeg de passata met de doperwten toe en breng het aan de kook. Schep de rijst en de garnalen erbij en warm het al omscheppend nog even door.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 480 kcal
  • eiwit 32 g
  • koolhydraten 72 g
  • vet 7 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2009 week 14-15

Snelle paella met kip en garnalen

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Snel­le pa­el­la met kip en gar­na­len

1
1
  • 325 g gele rijst

Kook de gele rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar. Laat de rijst uitlekken.

2
2
  • 1 ui
  • 250 g kipfilet

Snipper de ui. Snijd de kipfilet in blokjes.

3
3
  • 2 el olijfolie

Verhit de olijfolie in de wok of hapjespan en fruit de ui goudbruin. Schep de kipfilet erbij en roerbak 5 min. op hoog vuur.

4
4
  • 400 g wokgroente
  • 250 g gezeefde tomaten
  • 225 g doperwten

Pers de knoflook erboven. Schep de wokgroente erbij en roerbak weer 5 min. Voeg de passata met de doperwten toe en breng het aan de kook.

5
5
  • 125 g roze garnalen

Schep de rijst en de garnalen erbij en warm het al omscheppend nog even door.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.