Oven­scho­tel van chi­po­la­ta­worst­jes met sla

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 570 kcal voedingswaarden
    • 15 min. bereiden
    • 20 min. wachten
(24)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands hoofdgerecht 4 personen
3 24

Ingrediënten

Keukenspullen
  • ovenschaal inhoud ca. 1 1/2 liter

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 175 °C. Leg de worstjes in een kookpan, schenk er zoveel warm water op, dat ze onder staan en breng ze aan de kook. Kook ze 1 minuut. Schep de aardappelpuree in de ovenschaal en verdeel de puree gelijkmatig. Druk de worstjes naast elkaar in de puree. Kwast de worstjes en de puree in met olijfolie en schuif de schaal 20 minuten in de oven, of tot de puree mooie goudbruine puntjes krijgt.
  2. Schil de winterwortel(s) en rasp ze op de grove rasp. Meng de sla, de komkommer en de wortel in een slakom. Klop een dressing van mayonaise, mosterd naar smaak, wat water en zout en peper naar smaak en meng deze kort voor het serveren door de sla. Serveer de ovenschotel met de salade.

Tip:

Meng voor een lekker zoet smaakje een handje rozijnen door de salade.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 570 kcal
  • eiwit 22 g
  • koolhydraten 31 g
  • vet 40 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2009 week 14-15

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.