Stamp­pot van roer­ge­bak­ken spi­na­zie en ba­con

(101)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands hoofdgerecht 4 personen
3 101

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verhit 1 el olie in een koekenpan en bak de soepballetjes in 8-10 min. goudbruin en gaar. Verwarm de aardappelpuree volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Verhit de rest van de olie in een wok. Snijd de bacon in repen en bak knapperig uit. Schep de bacon uit de wok. Voeg de spinazie in 2-3 porties aan het baconvet toe en bak al omscheppend tot de spinazie is geslonken en het vocht is verdampt. Breng op smaak met peper. Schep de aardappelpuree erdoor.
  3. Verdeel de stamppot over 4 borden, schep de balletjes en baconreepjes erop en schep een lepel mosterd naast de stamppot.

Tip:

Vegetarisch? Laat de bacon en soepballetjes achterwege en serveer er groenteballetjes bij (AH Vega).

Tip:

Kindertip: u maakt het gerecht minder pittig door de mosterd weg te laten.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 505 kcal
  • eiwit 20 g
  • koolhydraten 37 g
  • vet 31 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.