Stamp­pot met ba­con en pad­de­stoe­len

(34)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands hoofdgerecht 4 personen
3 34

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Verwijder het vetlaagje van de bacon en snij de bacon in reepjes. Bak krokant in een droge koekenpan met antiaanbaklaag. Fruit de ui in de olie. Voeg de paddenstoelen toe en bak 5 min. op hoog vuur. Doe de knoflook erbij en schep de bacon en cashewnoten door het paddenstoelmengsel. Breng het geheel op smaak met peper en zout. Verwarm ondertussen de boerenkool in 10 min. Laat uitlekken in een vergiet. Verwarm de aardappelpuree volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking in de magnetron. Roer de boerenkool door de aardappelpuree, breng op smaak met peper en zout. Verdeel de boerenkool over vier borden en leg het paddenstoelmengsel erop.

Tip:

Een gerecht als dit, waarin een kleine hoeveelheid vlees met een rijke smaak is verwerkt, aangevuld met lekkere vleesvervangers zoals paddenstoelen, is een voorbeeld van hoe u gemakkelijk wat minder vlees kunt eten, zonder helemaal vegetarisch te eten.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 580 kcal
  • eiwit 23 g
  • koolhydraten 36 g
  • vet 39 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: Gezond eten in het najaar

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.