Oven­scho­tel van kal­koen met fruit

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 530 kcal voedingswaarden
    • 25 min. bereiden
    • 20 min. wachten
(139)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 4 personen
3 139

Ingrediënten

Keukenspullen
  • hoge ovenschaal (inhoud minstens 2 liter)

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Verwarm de puree volgens de aanwijzingen op de verpakking. Bak de kalkoenfiletstukjes goudbruin in de olie, voeg de uien en de paprika toe en roerbak 3 min. Voeg het juspoeder en 250 ml water toe en breng het al omscheppend aan de kook. Schep de spitskool erbij en laat de kool wat slinken.
  2. Schep het mengsel in de ovenschaal. Verdeel het verwenfruit erover. Verdeel de aardappelpuree over de fruitmoes. Maak met een vork ribbels in de puree.
  3. Zet de schaal 25 min. in het midden van de oven tot de bovenkant goudbruin kleurt. Serveer het gerecht warm.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 530 kcal
  • eiwit 28 g
  • koolhydraten 62 g
  • vet 19 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2010 week 08-09

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.