Dop­erw­ten-room­soep

(32)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands voorgerecht 8 personen
3 32

Ingrediënten

Keukenspullen
  • staafmixer of keukenmachine

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Verwarm de olie in een soeppan en bak de doperwten. Schenk de fond en 750 ml water erbij en breng het geheel aan de kook. Laat de soep 1-2 minuten koken. Roer de slagroom door de soep. Pureer de soep en breng op smaak met zout en (versgemalen) peper. Bestrooi met het basilicum.

Tip:

Bestrooi de soep vlak voor het serveren met wat krokante croutons en zet een mandje vers brood op tafel.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 195 kcal
  • eiwit 14 g
  • koolhydraten 5 g
  • vet 13 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.