Cour­get­te-ci­troen­soep

Met Griekse yoghurt maak je soepen intens romig. En deze courgette-citroensoep was op zichzelf al zo heerlijk…

(198)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands voorgerecht Met Griekse yoghurt maak je soepen intens romig. En deze courgette-citroensoep was op zichzelf al zo heerlijk… 8 personen
3 198

Ingrediënten

8 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • staafmixer

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de courgettes in blokjes en snijd de basilicum fijn. Verwarm de olijfolie in een soeppan en bak de courgettes 3 min. Schenk de fond en het water erbij en breng het geheel al roerend aan de kook. Laat de soep 10 min koken.
  2. Pureer met de staafmixer en breng op smaak met peper en zout.
  3. Schaaf met een dunschiller of kaasschaaf mooie krullen van de kaas. Rasp de schil van de schoongeboende citroen. Breng de yoghurt op smaak met de rasp en schep door de soep. Bestrooi vlak voor het serveren met de kaaskrullen en de basilicum.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 120 kcal
  • eiwit 9 g
  • koolhydraten 5 g
  • vet 7 g
    waarvan verzadigd 3 g
  • natrium 225 mg
  • vezels 1 g
Tags
Ook te zien in

Courgette-citroensoep

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Cour­get­te-ci­troen­soep

1
1
  • 2 courgettes
  • 15 g basilicum

Snijd de courgettes in blokjes en snijd de basilicum fijn.

Brunoise snijden

Instructievideo

00:38 min.

2
2
  • 2 el olijfolie

Verwarm de olijfolie in een soeppan en bak de courgettes 3 min.

3
3
  • 750 ml kraanwater
  • 760 ml gevogeltefond

Schenk de fond en het water erbij en breng het geheel al roerend aan de kook. Laat de soep 10 min koken.

4
4

Pureer met de staafmixer en breng op smaak met peper en zout.

Pureren

Instructievideo

00:51 min.

5
5
  • 100 g Grana Padano
  • 1 citroen

Schaaf met een dunschiller of kaasschaaf mooie krullen van de kaas. Rasp de schil van de schoongeboende citroen.

6
6
  • 100 g Griekse yoghurt

Breng de yoghurt op smaak met de rasp en schep door de soep. Bestrooi vlak voor het serveren met de kaaskrullen en de basilicum.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.