Ge­stoof­de ven­kel met spek­jes

(96)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands hoofdgerecht 4 personen
3 96

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Bak de spekreepjes in een braadpan met dikke bodem krokant en schep ze uit de pan. Voeg aan het bakvet de boter toe en fruit hierin de uien goudbruin. Schep de venkel erbij en bak ze rondom lichtbruin. Voeg de suiker, de wijnazijn en 200 ml water toe en stoof de groente in ca. 10 minuten gaar.
  2. Verwarm de aardappelpuree volgens de aanwijzingen op de verpakking en roer de roomkaas erdoor. Schep op elk bord een grote lepel aardappelpuree en strijk het glad. Schep de venkel erop en strooi de spekjes erover.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 525 kcal
  • eiwit 15 g
  • koolhydraten 37 g
  • vet 35 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2009 week 12-13

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.