Ro­de­kool met spek­jes en braad­worst

(62)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 4 personen
3 62

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Halveer de aardappelen in de lengte en kook ze 15 min. Bak de Catalaanse braadworstjes in 20 g boter rondom bruin. Voeg de rodekool toe samen met de appelstroop en 100 ml water en stoof de worstjes en de kool afgedekt gaar in 15 min. Voeg na 10 min. de appel toe. Bak in een wok de magere spekreepjes in de rest van de boter zachtjes uit. Snijd de aardappelen in plakjes. Schep de spekjes uit de wok en bak in hetzelfde vet de aardappelen al omscheppend goudbruin en gaar in 10 min. Neem de worstjes uit de pan. Schep de spekjes en de walnoten bij de gestoofde rodekool. Serveer met de worstjes en de gebakken aardappelen.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 710 kcal
  • eiwit 26 g
  • koolhydraten 59 g
  • vet 41 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2010 week 02-03

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.