Ro­mi­ge boe­ren­kool­stamp­pot

Door roomkaas toe te voegen aan de stamppot, wordt-ie extra romig. Lekker!

(145)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands hoofdgerecht Door roomkaas toe te voegen aan de stamppot, wordt-ie extra romig. Lekker! 4 personen
3 145

Ingrediënten

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de boerenkool in ca. 20 min. gaar. Bak intussen in een droge koekenpan de spekreepjes op laag vuur zachtjes uit.
  2. Verwarm de rookworst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de roomkaas in blokjes. Roer de boerenkool, roomkaas en de spekreepjes door de puree. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  3. Serveer de stamppot met de rookworst en mosterd.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 725 kcal
  • eiwit 26 g
  • koolhydraten 46 g
  • vet 47 g
    waarvan verzadigd 24 g
  • natrium 1.830 mg
  • vezels 7 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2002 week 46-47

Romige boerenkoolstamppot

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ro­mi­ge boe­ren­kool­stamp­pot

1
1
  • 600 g gesneden boerenkool
  • 125 g magere spekreepjes

Kook de boerenkool in ca. 20 min. gaar. Bak intussen in een droge koekenpan de spekreepjes op laag vuur zachtjes uit.

2
2
  • 1 Gelderse rookworst

Verwarm de rookworst volgens de aanwijzingen op de verpakking.

3
3
  • 100 g verse roomkaas
  • 900 g aardappelpuree met boter

Snijd de roomkaas in blokjes. Roer de boerenkool, roomkaas en de spekreepjes door de puree. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

4
4
  • 1 el mosterd

Serveer de stamppot met de rookworst en mosterd.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.