Stoof­vlees met si­naas­ap­pelg­re­mo­la­ta

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 480 kcal voedingswaarden
    • 35 min. bereiden
    • 2 u. 30 min. wachten
(252)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht 4 personen
3 252

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Rasp de helft van de oranje schil van de sinaasappel en pers de vrucht uit. Verhit de olie in een braadpan. Bestrooi de riblappen met peper en zout. Bak het vlees op hoog vuur rondom bruin. Voeg de ui, bleekselderij en winterpeen toe en bak al omscheppend 2-3 min. mee. Voeg het sinaasappelsap en de tomaat toe. Breng aan de kook en stoof het vlees op laag vuur in 2-2 1/2 uur met de deksel op de pan zacht en gaar. Meng in een kom het sinaasappelrasp, peterselie en knoflook (dit mengsel heet gremolata). Breng het vlees op smaak met peper en zout. Serveer met de gremolata. Lekker met tagliatelle en met brood om in de saus te dopen.

Tip:

Gebruik de rest van de peterselie bijvoorbeeld in een groente- of tomatensoep.

Tip:

Dit gerecht kunt u een dag van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast en warm op de dag zelf het stoofvlees in 20 min. op laag vuur op.

video

Ci­trus snij­den

Instructievideo - 01:15 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 480 kcal
  • eiwit 40 g
  • koolhydraten 14 g
  • vet 29 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.