Ita­li­aans stoof­vlees

Je hele huis ruikt heerlijk naar Italiaanse kruiden, zacht stoofvlees en tomaat. Bellissima!

(673)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht Je hele huis ruikt heerlijk naar Italiaanse kruiden, zacht stoofvlees en tomaat. Bellissima! 6 personen
3 673

Ingrediënten

6 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • keukentouw

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snipper de uien en snijd de knoflook fijn. Snijd de riblappen in stukken van 2 x 2 cm. Meng het vlees in een kom met peper, eventueel zout en de bloem. Wikkel om het bosje kruiden, van begin tot eind, een flink stuk keukentouw. Maak vast met een knoop.
  2. Verhit 1/4 van de olie in een braadpan en bak 1/3 van het vlees bruin. Neem uit de pan. Bak op dezelfde manier de overige 2 porties vlees.
  3. Verwarm de rest van de olie in de pan en fruit de ui en fijngesneden knoflook op laag vuur 5 min. Zet het vuur hoger en voeg de tomatenpuree toe. Verwarm al roerend 1 min.
  4. Snijd de tomaten in blokjes. Voeg met de wijn, Italiaanse kruiden en het vlees toe aan het tomatenpureemengsel. Breng aan de kook. Laat op laag vuur 2 uur stoven, met de deksel half op de pan. Is de saus te dun, laat dan even zonder deksel inkoken op hoog vuur. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  5. Rasp de gele schil van de citroen. Snijd de peterselie en de knoflook zeer fijn en meng met het citroenrasp. Dit mengsel heet gremolata. Bestrooi het vlees vlak voor het serveren met de gremolata.

combinatietip:

Lekker met tagliatelle.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 440 kcal
  • eiwit 32 g
  • koolhydraten 10 g
  • vet 30 g
    waarvan verzadigd 9 g
  • natrium 111 mg
  • vezels 2 g
Tags
Ook te zien in

Italiaans stoofvlees

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ita­li­aans stoof­vlees

1
  • 2 uien
  • 2 tenen knoflook

Snipper de uien en snijd de knoflook fijn.

2
  • 900 g riblappen

Snijd de riblappen in stukken van 2 x 2 cm.

3
  • 2 el bloem

Meng het vlees in een kom met peper, eventueel zout en de bloem.

4
  • 20 g Italiaanse kruidenmix

Wikkel om het bosje kruiden, van begin tot eind, een flink stuk keukentouw. Maak vast met een knoop.

5
  • 6 el olijfolie

Verhit 1/3 van de olie in een braadpan en bak 1/3 van het vlees bruin. Neem uit de pan. Bak op dezelfde manier de overige 2 porties vlees.

6
  • 2 el olijfolie

Verwarm de olie in de pan en fruit de ui en fijngesneden knoflook op laag vuur 5 min.

7
  • 70 g tomatenpuree

Zet het vuur hoger en voeg de tomatenpuree toe. Verwarm al roerend 1 min.

8
  • 500 g trostomaten
  • 300 ml droge witte wijn

Snijd de tomaten in blokjes. Voeg met de wijn, Italiaanse kruiden en het vlees toe aan het tomatenpureemengsel. Breng aan de kook.

9

Laat op laag vuur 2 uur stoven, met de deksel half op de pan. Is de saus te dun, laat dan even zonder deksel inkoken op hoog vuur. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

Tip: Is de saus te dun, laat dan even zonder deksel inkoken op hoog vuur.

10
  • 1 citroen
  • 20 g platte peterselie
  • 2 tenen knoflook

Rasp de gele schil van de citroen. Snijd de peterselie en de knoflook zeer fijn en meng met het citroenrasp. Dit mengsel heet gremolata.

Tip: Dit mengsel heet gremolata.

11

Bestrooi het vlees vlak voor het serveren met de gremolata. Bon appétit!

combinatietip:

Lekker met tagliatelle.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.