Pen­ne met saus van win­ter­groen­ten

(104)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht 4 personen
3 104

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Verhit 2 eetlepels olijfolie in een braadpan en fruit de ui en knoflook zachtjes glazig. Bak de peen en bleekselderij 3 minuten mee. Voeg de tomatenblokjes en de tijm toe en laat de groentesaus nog 10 minuten zachtjes sudderen. Verdun eventueel met een scheutje water. Kook de penne in een pan met ruim water in 10-12 minuten beetgaar. Verhit 1 eetlepel olijfolie in een koekenpan en bak de salamireepjes knapperig bruin. Giet de penne af en verdeel de pasta over 4 warme diepe borden. Schep de groentesaus erover en garneer met de uitgebakken salamireepjes.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 495 kcal
  • eiwit 16 g
  • koolhydraten 61 g
  • vet 21 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.