Wit­lof­scho­tel met kaas­saus

Een echte Hollandse klassieker.

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
    • 20 min. bereiden
    • 20 min. wachten
    • 15 min. oventijd
(103)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands hoofdgerecht Een echte Hollandse klassieker. 4 personen
3 103

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Schep de aardappeltjes in de ovenschaal om met de olijfolie, bak ze gaar in 20 minuten. Halveer de wtlofstronkjes door de lengte. Kook de witlofstronkjes 10 min. en spoel ze koud af in een vergiet.
  2. Bereid de kaassaus volgens de aanwijzingen op de verpakking. Neem steeds een half stronkje witlof en wikkel dat in een plakje ham.
  3. Neem de schaal met aardappelen uit de oven, leg de witlofrolletjes op de aardappelen. Lepel de saus over de witlofrolletjes en zet de schotel nog 15 min. in de oven.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2009 week 08-09

Witlofschotel met kaassaus

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Wit­lof­scho­tel met kaas­saus

1
1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2
2
  • 800 g Toscaanse aardappelpartjes
  • 3 el olijfolie
  • 750 g witlof

Schep de aardappeltjes in de ovenschaal om met de olijfolie, bak ze gaar in 20 minuten. Halveer de wtlofstronkjes door de lengte. Kook de witlofstronkjes 10 min. en spoel ze koud af in een vergiet.

3
3
  • 46 g kaassaus
  • 250 g achterham

Bereid de kaassaus volgens de aanwijzingen op de verpakking. Neem steeds een half stronkje witlof en wikkel dat in een plakje ham.

4
4

Neem de schaal met aardappelen uit de oven, leg de witlofrolletjes op de aardappelen. Lepel de saus over de witlofrolletjes en zet de schotel nog 15 min. in de oven.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.