Wit­lof­scho­tel met kaas­saus

Klassieke combinatie van witlof, ham en kaas. Alleen nu met puree van aardappel en roomkaas met kruiden.

(325)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands hoofdgerecht Klassieke combinatie van witlof, ham en kaas. Alleen nu met puree van aardappel en roomkaas met kruiden. 4 personen
3 325

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • ronde ovenschaal (inhoud ca. 2 liter)

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Schil de aardappelen en kook ze in 20 min. gaar, giet af en stamp ze fijn met de kruidenroomkaas. Snijd de onderkant van de stronk witlof en verwijder de buitenste bladeren. Kook de witlof 5-6 min. Vet de ovenschaal in.
  2. Verwarm ondertussen de oven voor op 200 °C. Verdeel de witlof over de bodem van de ovenschaal en schep hierover een laag aardappelpuree. Bestrooi met de hamreepjes en de kaas en bak het gerecht in 20-25 min. gaar in het midden van de oven.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 505 kcal
  • eiwit 23 g
  • koolhydraten 38 g
  • vet 27 g
    waarvan verzadigd 16 g
  • natrium 904 mg
  • vezels 5 g
Tags
Ook te zien in

Witlofschotel met kaassaus

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Wit­lof­scho­tel met kaas­saus

1
1
  • 800 g kruimige aardappelen
  • 150 g verse roomkaas met kruiden

Schil de aardappelen en kook ze in 20 min. gaar, giet af en stamp ze fijn met de kruidenroomkaas.

2
2
  • 800 g witlof
  • 2 g boter om in te vetten

Snijd de onderkant van de stronk witlof en verwijder de buitenste bladeren. Kook de witlof 5-6 min. Vet de ovenschaal in.

3
3

Verwarm ondertussen de oven voor op 200 °C.

4
4

Verdeel de witlof over de bodem van de ovenschaal en schep hierover een laag aardappelpuree.

5
5
  • 200 g beenhamreepjes
  • 100 g geraspte belegen kaas

Bestrooi met de hamreepjes en de kaas en bak het gerecht in 20-25 min. gaar in het midden van de oven.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.