Pas­ta met broc­co­li en zalm in ro­mi­ge saus

Supersnel en superlekker, deze 'fusilli di broccoli'.

(587)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht Supersnel en superlekker, deze 'fusilli di broccoli'. 4 personen
3 587

Ingrediënten

4 personen
Testversie

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept geschreven is. Bereiding, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Handig als boodschappenlijstje
of om online te bestellen

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept geschreven is. Bereiding, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Breng ruim water aan de kook en strooi de pasta in een pan. Snijd de broccoli en voeg toe en schenk het kokende water erop. Kook de pasta en de broccoli samen gaar.
  2. Houd 200 ml kookvocht (per 4 personen) achter. Snipper de ui en verhit de olie. en bak hierin de ui goudbruin. Schep de gemarineerde zalmreepjes erbij en bak ze gaar. Voeg de roomkaas en het achtergehouden kookvocht van de pasta en de broccoli toe en laat de roomkaas al roerend smelten. Giet de pasta en de broccoli af en schep ze bij de zalmreepjes. Roer goed door en verdeel over de borden.
video

Ui snip­pe­ren

Instructievideo - 00:52 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 695 kcal
  • eiwit 29 g
  • koolhydraten 81 g
  • vet 29 g
    waarvan verzadigd 10 g
  • natrium 695 mg
  • vezels 7 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2009 week 08-09

Pasta met broccoli en zalm in romige saus

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept geschreven is. Bereiding, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Pas­ta met broc­co­li en zalm in ro­mi­ge saus

1
1
  • 400 g fusilli

Breng ruim water aan de kook en strooi de pasta in een pan.

2
2
  • 500 g broccoli

Snijd de broccoli in roosjes en de steel in blokjes. Voeg de broccoli toe en schenk het kokende water erop. Kook de pasta en de broccoli samen gaar.

3
3
  • 2 uien
  • 2 el olijfolie

Houd 200 ml kookvocht (per 4 personen) achter. Snipper de ui en verhit de olie. en bak hierin de ui goudbruin.

Ui snipperen

Instructievideo

00:52 min.

4
4
  • 250 g zalmreepjes

Schep de gemarineerde zalmreepjes erbij en bak ze gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.

5
5
  • 125 g verse roomkaas met kruiden

Voeg de roomkaas en het achtergehouden kookvocht van de pasta en de broccoli toe en laat de roomkaas al roerend smelten.

6
6

Giet de pasta en de broccoli af en schep ze bij de zalmreepjes. Roer goed door en verdeel over de borden.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.