Sor­bet­ijs van bloed­s­inaas­ap­pel

  • nagerecht
  • 4 personen
  • 205 kcal voedingswaarden
    • 10 min. bereiden
    • 5 uur wachten
(23)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
nagerecht 4 personen
4 23

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Van sinaasappel 1 el schil raspen (sinaasappel bewaren). In pan 100 ml bloedsinaasappelsap, suiker en sinaasappelrasp al roerend verwarmen tot suiker is opgelost (niet laten koken). Rest van sinaasappelsap erdoor roeren. Mengsel laten afkoelen en in diepvriesdoos schenken. Doos 2 uur in vriezer zetten. Uit vriezer nemen en mengsel met vork losmaken. Doos 1 uur terug in vriezer zetten, daarna opnieuw met vork losmaken en nog 1 uur verder laten bevriezen. Sinaasappel dik schillen tot op vruchtvlees. Sinaasappelpartjes met scherp mesje tussen wit vliesje uitsnijden. Sinaasappelpartjes bestrooien met poedersuiker, op bord uitspreiden en laatste 30 min. in vriezer zetten. Na 4-5 uur krijgt sorbetijs goede structuur. IJs in grove krullen over vier coupes verdelen. Garneren met bevroren sinaasappelparten en basilicum.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 205 kcal
  • eiwit 1 g
  • koolhydraten 50 g
  • vet 0 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: Australië

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.