Si­naas­ap­pel­s­or­bet­ijs met cam­pa­ri­si­roop

  • nagerecht
  • 4 personen
  • 245 kcal voedingswaarden
    • 20 min. bereiden
    • 5 uur wachten
(16)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans nagerecht 4 personen
4 16

Ingrediënten

Keukenspullen
  • diepvriesbak (inhoud 1 liter)

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm (zonder te laten koken) 300 ml bloedsinaasappelsap, 125 g suiker en 300 ml water tot de suiker is opgelost. Neem de pan van het vuur en laat het mengsel iets afkoelen. Schenk in de diepvriesbak en zet 2 uur in de vriezer. Roer daarna elke 30 min. los met een vork. Na 4-5 uur heeft het sorbetijs de juiste structuur.
  2. Breng in een steelpan de Campari met de rest van het sap en de suiker aan de kook. Laat het mengsel tot 100 ml inkoken, neem de pan van het vuur en laat afkoelen. Schep 8 bollen ijs in 4 glazen en schenk de camparisiroop erover.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 245 kcal
  • eiwit 0 g
  • koolhydraten 52 g
  • vet 0 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.