Sor­bet­ijs van Mo­sca­to d'As­ti

  • nagerecht
  • 4 personen
  • 300 kcal voedingswaarden
    • 10 min. bereiden
    • 6 uur wachten
(28)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans nagerecht 4 personen
3 28

Ingrediënten

Keukenspullen
  • ijsmachine
  • of lage plastic diepvriesdoos (inhoud 1 1/2 liter)

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. In pannetje 200 ml wijn verwarmen en suiker erin oplossen. Rest van wijn en citroensap in plastic vriesdoos schenken. Warme wijn erbij schenken en mengsel afgedekt in diepvries minstens 6 uur laten bevriezen. Na 2-3 uur, als wijnmengsel licht begint te bevriezen, elk uur met vork doorroeren om al te grove kristalvorming te voorkomen (uiteindelijk ontstaat een zachte ijsmassa met kleine kristallen). Of sorbetijs bereiden in ijsmachine volgens gebruiksaanwijzing van apparaat.
  2. Druiven wassen en halveren. Helft ervan over vier coupes verdelen. Sorbetijs met ijsbolletjestang of in warm water gedoopte lepel op druiven scheppen. Garneren met rest van druiven.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 300 kcal
  • eiwit 0 g
  • koolhydraten 42 g
  • vet 0 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.