Mos­terd-mos­sel­soep met wor­tel

(39)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands hoofdgerecht 4 personen
3 39

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Penen schillen en in schijfjes snijden. Aardappelen in blokjes snijden. In grote pan olie verhitten en plakjes wortel toevoegen. Prei en aardappelblokjes erdoor scheppen. Alles even omscheppend bakken en dan mosterd toevoegen. Bouillon en 3 potten water erbij gieten. Soep ca. 12 min. zacht laten koken. Mosselen aan soep toevoegen en 2-3 min. mee warmen tot ze gaar zijn. Room erbij gieten. Aardappeltjes langs rand van pan met lepel iets kneuzen. Peper en zout naar smaak toevoegen. Soep in grote kommen scheppen, garneren met fijngesneden peterselie. Stokbrood erbij geven.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 505 kcal
  • eiwit 22 g
  • koolhydraten 50 g
  • vet 24 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2008 week 52-01

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.