Mos­sel­soep met bok­bier en prei

(31)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands hoofdgerecht 4 personen
3 31

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Mosselen wassen onder stromend water. Kapotte mosselen en mosselen die na tik op aanrecht niet sluiten, verwijderen. Mosselen in mosselpan leggen. Bokbier erbij schenken en mosselen afgedekt in 6-8 min. koken tot alle mosselen openstaan (mosselen die niet zijn opengegaan weggooien). Mosselen uit schelp nemen (12 achterhouden) en mosselvocht zeven boven kom. Intussen in grote soeppan ui in margarine goudbruin fruiten. Prei toevoegen en al omscheppend bakken tot prei slinkt. Mosterd erdoor roeren en bloem erboven zeven. Mosselvocht erbij schenken en blijven roeren tot vocht gebonden is. Kookroom en bouillon toevoegen, aan de kook brengen en geheel zachtjes doorkoken, op smaak brengen met (zout en) peper. Mosselen even in soep meewarmen. Soep over vier diepe borden verdelen en garneren met achtergehouden mosselen. Serveren met stokbrood.

Tip:

Bokbier is echt herfstbier. De piek van het seizoen ligt in oktober en november.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 505 kcal
  • eiwit 24 g
  • koolhydraten 53 g
  • vet 19 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: Gezond eten in het najaar

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.