Boe­ren­kool­scho­tel met mos­terd

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 670 kcal voedingswaarden
    • 30 min. bereiden
    • 10 min. wachten
(48)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands hoofdgerecht 4 personen
3 48

Ingrediënten

Keukenspullen
  • ovenschaal inhoud ca. 2 liter, ingevet

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Aardappels schillen, in plakken snijden en in 15 min. gaarkoken. Boerenkool in weinig water 10 min. koken. Helft van roomkaas door boerenkool scheppen en laten smelten. Met zout en peper op smaak brengen. Oven op 225 °C voorverwarmen. In steelpan rest van roomkaas smelten. Mosterd door kaas roeren. Boerenkool in ovenschaal scheppen. Worst in plakjes snijden en op boerenkool leggen. Aardappels erover verdelen. Mosterdsaus erover schenken. Schotel in oven 10 min. gratineren. Lekker met gegrilde halve tomaten.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 670 kcal
  • eiwit 28 g
  • koolhydraten 51 g
  • vet 40 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2004 week 42-43

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.