Su­shi­rol­le­tjes met to­nijn

(109)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
japans borrelhapje 24 stuks
4 109

Ingrediënten

Keukenspullen
  • bamboematje

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Spoel de rijst af in een zeef. Laat de rijst 10 min. staan in een pan met dikke bodem. Voeg het water toe en breng aan de kook. Kook met de deksel op de pan 2 min. op hoog, 5 min. op middelhoog en 12 min. op laag vuur. Zet het vuur uit, neem de deksel van de pan, dek de pan af met een schone theedoek, leg de deksel erop en laat 15 min. staan.
  2. Verwarm de azijn, suiker en het zout in een steelpan en roer tot de suiker en het zout zijn opgelost. Laat afkoelen. Schep de rijst in een lage schaal. Sprenkel de dressing erover. Schep om en waaier koel met een waaier of krant. Snijd de tonijn in plakjes van ½ cm breed, bestrijk elke plak dun met de wasabi.
  3. Pak het bamboematje in met vershoudfolie. Leg een norivel op het matje. Bedek met ⅓ van de rijst, houd bovenaan een strookje vrij van 2 cm. Leg ⅓ van de tonijn in het midden op de rijst en ⅓ van de veldsla ernaast. Rol op met het matje. Snijd de rol in 8 stukken. Maak nog meer rollen. Serveer met de sojasaus.
video

Sus­hi ma­ken

Kookles - 10:21 min.
Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 780 kcal
  • eiwit 16 g
  • koolhydraten 257 g
  • vet 2 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: Amuses

Sushirolletjes met tonijn

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Su­shi­rol­le­tjes met to­nijn

1
1
  • 200 g sushirijst
  • 150 ml kraanwater

Spoel de rijst af in een zeef. Laat de rijst 10 min. staan in een pan met dikke bodem. Voeg het water toe en breng aan de kook.

2
2

Kook met de deksel op de pan 2 min. op hoog, 5 min. op middelhoog en 12 min. op laag vuur.

3
3

Zet het vuur uit, neem de deksel van de pan, dek de pan af met een schone theedoek, leg de deksel erop en laat 15 min. staan.

4
4
  • 2 el rijstazijn
  • 2 tl suiker
  • 1 tl zeezout

Verwarm de azijn, suiker en het zout in een steelpan en roer tot de suiker en het zout zijn opgelost. Laat afkoelen.

5
5

Schep de rijst in een lage schaal. Sprenkel de dressing erover. Schep om en waaier koel met een waaier of krant.

6
6
  • 100 g tonijnsteaks
  • 2 tl wasabipasta

Snijd de tonijn in plakjes van ½ cm breed, bestrijk elke plak dun met de wasabi.

7
7
  • 1 norivel

Pak het bamboematje in met vershoudfolie. Leg een norivel op het matje. Bedek met ⅓ van de rijst, houd bovenaan een strookje vrij van 2 cm.

8
8

Leg ⅓ van de tonijn in het midden op de rijst en ⅓ van de veldsla ernaast. Rol op met het matje. Snijd de rol in 8 stukken.

9
9
  • 2 norivellen
  • 4 el Japanse sojasaus

Maak nog meer rollen. Serveer met de sojasaus.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.