Sus­hi met ge­rook­te kip

(83)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
japans borrelhapje 16 stuks
3 83

Ingrediënten

Keukenspullen
  • bamboematje

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Spoel de rijst af in een zeef. Laat de rijst 10 min. staan in een pan met dikke bodem. Voeg het water toe en breng aan de kook. Kook met de deksel op de pan 2 min. op hoog, 5 min. op middelhoog en 12 min. op laag vuur. Zet het vuur uit, neem de deksel van de pan, dek de pan af met een schone theedoek, leg de deksel erop en laat 15 min. staan.
  2. Verwarm de azijn, suiker en het zout in een steelpan en roer tot de suiker en het zout zijn opgelost. Laat afkoelen. Schep de rijst in een lage schaal. Sprenkel de dressing erover. Schep om en koel met een waaier of krant.
  3. Leg een nori vel op het matje. Bedek met de helft van de rijst, houd bovenaan een strookje vrij van 2 cm. Strooi de helft van de sesamzaadjes over de rijst en bestrijk het midden van de rijst met de helft van de wasabi. Snijd de bosui in dunne reepjes. Verdeel de helft van de kipfilet over het midden van de rijst en leg de helft van de bosui erop. Rol op met het matje. Snijd de rol in 8 stukken. Maak nog een rol. Serveer de sushi met de sojasaus.
video

Sus­hi ma­ken

Kookles - 10:21 min.
Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 35 kcal
  • eiwit 4 g
  • koolhydraten 9 g
  • vet 1 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: Feestelijke buffetten en borrelhapjes

Sushi met gerookte kip

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Sus­hi met ge­rook­te kip

1
1
  • 125 g sushirijst

Spoel de rijst af in een zeef. Laat de rijst 10 min. staan in een pan met dikke bodem.

2
2
  • 150 ml kraanwater

Voeg het water toe en breng aan de kook. Kook met de deksel op de pan 2 min. op hoog, 5 min. op middelhoog en 12 min. op laag vuur.

3
3

Zet het vuur uit, neem de deksel van de pan, dek de pan af met een schone theedoek, leg de deksel erop en laat 15 min. staan.

4
4
  • 1½ el rijstazijn
  • 1 tl suiker
  • 1 mespunt zeezout

Verwarm de azijn, suiker en het zout in een steelpan en roer tot de suiker en het zout zijn opgelost. Laat afkoelen.

5
5

Schep de rijst in een lage schaal. Sprenkel de dressing erover. Schep om en koel met een waaier of krant.

6
6
  • 2 norivellen

Leg een norivel op het matje. Bedek met de helft van de rijst, houd bovenaan een strookje vrij van 2 cm.

7
7
  • 1 el geroosterde sesamzaadjes
  • 2 tl wasabipasta

Strooi de helft van de sesamzaadjes over de rijst en bestrijk het midden van de rijst met de helft van de wasabi.

8
8
  • 1 bosuitje
  • 1 el gerookte kipfiletreepjes

Snijd de bosui in dunne reepjes. Verdeel de helft van de kipfilet over het midden van de rijst en leg de helft van de bosui erop.

9
9
  • 2 el Japanse sojasaus

Rol op met het matje. Snijd de rol in 8 stukken. Maak nog een rol. Serveer de sushi met de sojasaus.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.