Sus­hi met gar­na­len

(58)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
japans borrelhapje 12 personen
4 58

Ingrediënten

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Spoel de rijst af in een zeef. Laat de rijst 10 min. staan in een pan met dikke bodem. Voeg het water toe en breng aan de kook. Kook met de deksel op de pan 2 min. op hoog, 5 min. op middelhoog en 12 min. op laag vuur. Zet het vuur uit, neem de deksel van de pan en laat afgedekt met een schone theedoek 15 min. staan.
  2. Verwarm de azijn, het zout en de suiker in een steelpan en roer tot het zout en de suiker zijn opgelost. Laat afkoelen. Schep de rijst in een lage schaal. Sprenkel de dressing erover. Schep om en waaier koel met een waaier of tijdschrift. Snijd de bosui, schil de gember en snijd in stukjes. Meng de bosui en gember met de rijst.
  3. Vorm met natte handen van 1 el rijst een ovaal. Druk de rijst goed aan. Verwijder de staartjes van de garnalen en bestrijk de garnalen aan 1 kant dun met wasabi. Leg de garnalen op de rijst en druk iets aan. Bewaar tot gebruik in de koelkast. Doe de sojasaus in een kommetje en serveer als dipsaus bij de sushi.
video

Sus­hi ma­ken

Kookles - 10:21 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 150 kcal
  • eiwit 9 g
  • koolhydraten 27 g
  • vet 1 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: Amuses

Sushi met garnalen

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Sus­hi met gar­na­len

1
1
  • 125 g sushirijst

Spoel de rijst af in een zeef. Laat de rijst 10 min. staan in een pan met dikke bodem.

2
2
  • 150 ml kraanwater

Voeg het water toe en breng aan de kook. Kook met de deksel op de pan 2 min. op hoog, 5 min. op middelhoog en 12 min. op laag vuur.

3
3

Zet het vuur uit, neem de deksel van de pan en laat afgedekt met een schone theedoek 15 min. staan.

4
4
  • 1½ el rijstazijn
  • ¼ mespunt zeezout
  • 1 tl suiker

Verwarm de azijn, het zout en de suiker in een steelpan en roer tot het zout en de suiker zijn opgelost.

5
5

Laat afkoelen. Schep de rijst in een lage schaal. Sprenkel de dressing erover. Schep om en waaier koel met een waaier of tijdschrift.

6
6
  • 1 bosuitje
  • 1 cm verse gember

Snijd de bosui, schil de gember en snijd in stukjes. Meng de bosui en gember met de rijst.

7
7

Vorm met natte handen van 1 el rijst een ovaal. Druk de rijst goed aan.

8
8
  • 12 cocktailgarnalen
  • ½ el wasabipasta

Verwijder de staartjes van de garnalen en bestrijk de garnalen aan 1 kant dun met wasabi.

9
9
  • 2 el sojasaus

Leg de garnalen op de rijst en druk iets aan. Bewaar tot gebruik in de koelkast. Doe de sojasaus in een kommetje en serveer als dipsaus bij de sushi.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.