Ro­de­kool met ci­troen en ap­pel

(117)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands bijgerecht 4 personen
3 117

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Breng de rodekool met de boter, de wijn, het kaneelstokje, de laurier en de jeneverbessen aan de kook. Doe een deksel op de pan, draai het vuur laag en laat de kool in ca. 1 uur gaarstoven. Giet de rodekool af en bewaar het kookvocht.
  2. Kook het kookvocht even in met 1 eetlepel citroensap en de honing. Verwijder de specerijen. Schep de appel om met de rest van het citroensap. Roer de appel door de gare kool en schenk het zoete kookvocht erover.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 275 kcal
  • eiwit 3 g
  • koolhydraten 16 g
  • vet 20 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.