Com­po­te van ro­de­kool, kruid­na­gel en ho­ning

(82)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands bijgerecht 4 personen
3 82

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Verhit de olie en de boter in een pan met een dikke bodem en fruit de uien hierin tot ze bruin kleuren. Schep de rodekool erbij en voeg de kruidnagel, de kaneel, de runderbouillon en de honing toe. Laat het geheel met de deksel op de pan 10 minuten stoven. Breng de compote op smaak met zout en (versgemalen) peper en indien nodig 1-2 eetlepels azijn. Lekker bij stoofvlees en puree.

Tip:

Als u de compote in een gesteriliseerde pot bewaart, blijft hij zeker een maand goed. Kook de pot en het deksel enkele minuten uit in een pan met water, doe de hete compote erin en sluit de pot goed af.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 200 kcal
  • eiwit 4 g
  • koolhydraten 17 g
  • vet 13 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.