Ro­de­kool met ap­pel­stroop en ka­neel

(114)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands bijgerecht 4 personen
3 114

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Van rodekool buitenste bladeren verwijderen. Kool in kwarten snijden en witte stronk eruit snijden. Kool in dunne reepjes snijden, wassen en laten uitlekken. In pan kool met 1 dl water afgedekt ca. 20 minuten zachtjes koken, halverwege omscheppen. Intussen appels schillen, klokhuizen verwijderen en appels in stukjes snijden. Stukjes appel door rodekool scheppen en alles nog ca. 5 minuten koken. Appelstroop, azijn en kaneelpoeder erdoor scheppen. Allesbinder erdoor roeren en nog ca. 1 minuut verwarmen. Rodekool op smaak brengen met zout. Serveren met karbonades en aardappelpuree.

Tip:

Gestoofde rodekool met cranberry's: Stoof de gesneden rodekool met 25 g boter, 1/2 dl water en 2 theelepels gedroogde tijm in ca. 20 minuten in een afgedekte pan. Voeg de stukjes appel en 1/2 dl rode wijn toe. Vervang de appelstroop, azijn en kaneelpoeder door 4 eetlepels cranberrycompote (potje à 350 g). Rodekool met zuidvruchten en zilveruitjes: Week 250 g tuttifrutti een nacht van tevoren in water. Kook de rodekool met 1 dl weekvocht in ca. 10 minuten. Kook de tuttifrutti nog ca. 20 minuten mee. Schep er in plaats van de azijn en appelstroop 100 g gehalveerde zilveruitjes (zoetzuur) door en vervang de kaneelpoeder door 1 theelepel piment.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 100 kcal
  • eiwit 5 g
  • koolhydraten 21 g
  • vet 0 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.