Ge­roos­ter­de groen­ten met mos­terd­saus

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 660 kcal voedingswaarden
    • 10 min. bereiden
    • 30 min. wachten
(12)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 4 personen
3 12

Ingrediënten

Keukenspullen
  • braadslede
  • bakplaat, bekleed met bakpapier

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Oven voorverwarmen op 225 °C. Uien pellen en in 8 partjes snijden. Wortel in braadslede mengen met ui en olijfolie. Bestrooien met zout en peper naar smaak, takjes tijm en rozemarijn (uit kruidenmix) tussen groenten leggen. Braadslede op rooster onder midden van oven plaatsen en groenten in ca. 30 min. beetgaar roosteren. Tussentijds omscheppen. Frites gelijkmatig over bakplaat verdelen en volgens aanwijzingen op verpakking bakken. Tussentijds omscheppen. Fritessaus mengen met mosterd. Noten grof hakken. Frites uit oven halen, in schaal doen en bestrooien met zoutnaar smaak. Kruiden uit groenten verwijderen en groenten door frites scheppen. Rucola over 4 borden verdelen, groentemengsel erover verdelen. Bestrooien met noten en serveren met mosterdsaus.

Tip:

Vervang voor kinderen mosterd door tomatenketchup.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 660 kcal
  • eiwit 13 g
  • koolhydraten 76 g
  • vet 34 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2008 week 46-47

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.