Ko­gel­bief­stuk met mos­terd­saus en fri­tes

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 770 kcal voedingswaarden
    • 25 min. bereiden
    • 20 min. wachten
(20)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands hoofdgerecht 4 personen
3 20

Ingrediënten

Keukenspullen
  • aluminiumfolie

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bak de frites volgens de aanwijzingen op de verpakking goudbruin en knapperig. Dep het vlees droog met keukenpapier en bestrooi het aan beide kanten met zout en peper. Verhit in een koekenpan 2 el olie en bak de biefstukken in 2-3 min. per kant mooi bruin vanbuiten en rosé of medium vanbinnen. Verhit in een andere koekenpan de laatste el olie en bak de mosterdcervelaat uit. Schep de tuinerwten erdoor en verwarm ze op laag vuur 2-3 min. tot ze net ontdooid en knapperig zijn. Voeg weinig zout en (versgemalen) peper naar smaak toe en houd ze onder aluminiumfolie afgedekt warm. Neem de biefstukken uit de pan en laat het vlees in aluminiumfolie rusten. Fruit de ui in het bakvet. Schenk 100 ml warm water in de pan en schraap de aanbaksels met een spatel los. Voeg de mosterd toe en laat de jus nog even inkoken, breng op smaak met zout en peper. Leg de biefstukken op 4 borden en schep de mosterdsaus erop. Serveer de frites en de tuinerwten erbij.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 770 kcal
  • eiwit 45 g
  • koolhydraten 81 g
  • vet 31 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.