Ap­pel­bol­len met ro­zij­nen

Het is net appeltaart, maar dan een stuk sneller klaar. Warm zijn ze het allerlekkerst.

  • nagerecht
  • 4 personen
  • 375 kcal voedingswaarden
    • 20 min. bereiden
    • 25 min. oventijd
(156)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands nagerecht Het is net appeltaart, maar dan een stuk sneller klaar. Warm zijn ze het allerlekkerst. 4 personen
4 156

Ingrediënten

Keukenspullen
  • appelboor
  • deegroller

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Laat het roomboterbladerdeeg ontdooien. Schil de appels. Week de rozijnen 10 min. in een kom met heet water. Verwarm de oven voor op 200 °C. Steek met de appelboor de klokhuizen uit de appels. Maak de holtes iets groter. Wrijf de appels in met het citroensap. Laat de rozijnen in een zeef uitlekken en dep ze droog met keukenpapier. Meng ze met 2/3 van de suiker en de kaneel.
  2. Leg de plakjes bladerdeeg op het werkblad en rol ze met een deegroller wat uit zodat ze iets groter worden. Leg in het midden een klontje boter. Zet de appels er met de bovenkant naar beneden op. Vul de holtes van de appels met het rozijnmengsel en druk dit goed aan. Leg een klontje boter op de vulling. Vouw het deeg langs de appels omhoog. Maak de randen vochtig met een beetje water en druk het deeg dicht. Zet de appelbollen met de sluitkant naar beneden op een met bakpapier beklede bakplaat.
  3. Splits het ei en klop de eidooier los. Bestrijk de bovenkant van de bollen dun met het ei en strooi de rest van de suiker erover. Schuif de bakplaat in het midden van de oven en bak de bollen in 25 min. goudbruin en gaar. Laat ze op een rooster afkoelen tot lauwwarm.

combinatietip:

Lekker met een bolletje kaneelijs of vanillevla.

video

Bak­ken met bla­der­deeg

Instructievideo - 02:21 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 375 kcal
  • eiwit 4 g
  • koolhydraten 51 g
  • vet 18 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Appelbollen met rozijnen

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ap­pel­bol­len met ro­zij­nen

1
1
  • 4 plakjes roomboterbladerdeeg
  • 4 stevige appels
  • 50 g rozijnen

Laat het roomboterbladerdeeg ontdooien. Schil de appels. Week de rozijnen 10 min. in een kom met heet water.

2
2

Verwarm de oven voor op 200 °C.

3
3
  • 2 el citroensap

Steek met de appelboor de klokhuizen uit de appels. Maak de holtes iets groter. Wrijf de appels in met het citroensap.

4
4
  • 2 el suiker
  • 1 tl kaneel

Laat de rozijnen in een zeef uitlekken en dep ze droog met keukenpapier. Meng ze met de suiker en kaneel.

5
5

Leg de plakjes bladerdeeg op het werkblad en rol ze met een deegroller wat uit zodat ze iets groter worden.

6
6
  • 50 g boter

Leg in het midden een klontje boter. Zet de appels er met de bovenkant naar beneden op.

7
7
  • 50 g boter

Vul de holtes van de appels met het rozijnmengsel en druk dit goed aan. Leg een klontje boter op de vulling.

8
8

Vouw het deeg langs de appels omhoog. Maak de randen vochtig met een beetje water en druk het deeg dicht.

9
9

Zet de appelbollen met de sluitkant naar beneden op een met bakpapier beklede bakplaat.

10
10
  • 1 ei
  • 1 el suiker

Splits het ei en klop de eidooier los. Bestrijk de bovenkant van de bollen dun met het ei en strooi de suiker erover.

11
11

Schuif de bakplaat in het midden van de oven en bak de bollen in 25 min. goudbruin en gaar. Laat ze op een rooster afkoelen tot lauwwarm.

combinatietip:

Lekker met een bolletje kaneelijs of vanillevla.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.