Aard­ap­pel­scho­tel met ge­rook­te ma­kreel

Handig: je schuift de groenten en aardappelen in de oven en die doet al het werk.

(84)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands hoofdgerecht Handig: je schuift de groenten en aardappelen in de oven en die doet al het werk. 4 personen
3 84

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Oven voorverwarmen op 180 °C. Bakplaat met olijfolie insmeren. Peen schillen en in dunne schijven snijden, bieten in parten snijden. Peen in 5 min. beetgaar koken. Ui pellen en in ringen snijden. Peen, bieten, aardappelpartjes en uiringen omscheppen op bakplaat, bestrooien met tijmblaadjes en peper en zout. Schotel in 20 min. in oven goudbruin roosteren. Van makreel vel verwijderen, makreel fijnplukken. Over ovenschaal verdelen. Balsamicoazijn over gerecht druppelen en serveren met (versgemalen) peper erover.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 405 kcal
  • eiwit 14 g
  • koolhydraten 25 g
  • vet 28 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2008 week 44-45

Aardappelschotel met gerookte makreel

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Aard­ap­pel­scho­tel met ge­rook­te ma­kreel

1
1

Verwarm de oven voor op 180 °C.

2
2
  • 6 el olijfolie
  • 400 g winterpeen
  • 400 g gekookte rode bieten

Smeer de bakplaat met olijfolie in. Schil de peen en snijd in dunne schijven, snijd de bieten in parten. Kook de peen in 5 min. beetgaar.

3
3
  • 1 rode ui
  • 425 g aardappelpartjes met schil
  • 7 g verse tijm

Snijd de ui in ringen. Schep de peen, bieten, aardappelpartjes en uiringen om op de bakplaat, bestrooi met tijmblaadjes en peper en zout.

4
4
  • 200 g makreelfilets lichtgerookt

Rooster de schotel in 20 min. in de oven goudbruin. Verwijder het vel van de makreel, Pluk de makreel fijn. Verdeel over de ovenschaal.

5
5
  • 3 el balsamicoazijn

Druppel het balsamicoazijn over het gerecht en serveer met (versgemalen) peper erover.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.