Kool­vis met ge­rook­te ma­kreel

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 500 kcal voedingswaarden
    • 30 min. bereiden
    • 25 min. wachten
(24)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands hoofdgerecht 4 personen
3 24

Ingrediënten

Keukenspullen
  • aluminiumfolie, ovenschaal inhoud ca. 1 1/2 liter

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Verwarm de oven voor op 200 °C. Vet de bodem van de ovenschaal in met olie. Wrijf de koolvisfilets in met zout en leg ze in de schaal. Prak de makreel met het vocht fijn, meng de ui en peper naar smaak erdoor en verdeel dit over de koolvisfilets. Dek de schaal af met aluminiumfolie, schuif deze op het rooster in het midden van de oven en laat de koolvis in 25 minuten gaar worden. Schil ondertussen de aardappelen, snijd ze in blokjes en kook ze in 15 minuten gaar. Voeg de laatste 8 minuten de plakjes winterpeen toe. Giet de aardappelen en de plakjes winterpeen af en schep, met de pan op het vuur, de zuivelspread erdoor, zodat deze smelt. Serveer de aardappel-wortelhussel bij de koolvis met makreel.

Tip:

Zuivelspread bieslook light is ook heerlijk op knäckebröd met komkommer of tomaat.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 500 kcal
  • eiwit 34 g
  • koolhydraten 53 g
  • vet 17 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2009 week 46-47

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.