Gra­tin van knol­sel­de­rij en Port Sa­lut

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 390 kcal voedingswaarden
    • 10 min. bereiden
    • 20 min. wachten
(51)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
frans hoofdgerecht 4 personen
3 51

Ingrediënten

Keukenspullen
  • ovenschaal

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Oven voorverwarmen op 180 °C. Knolselderij schillen, wassen en in dunne plakken snijden. Selderij in ruime pan met water en zout 5 min. koken. Afgieten en met koud water afspoelen. Paddenstoelen met tijm en geperste knoflook kort in olijfolie bakken in koekenpan, op smaak brengen met peper en zout. Tomaat in plakken snijden. Puree bereiden volgens aanwijzingen op verpakking. Ovenschaal met olijfolie invetten. Met alle ingrediënten laagjes maken: knolselderij, puree, paddenstoelen, tomaat. Doorgaan tot alles op is. Port Salut bovenop leggen. In midden van oven ca. 20 min. bakken of tot kaas goudbruin kleurt. Met groene salade serveren.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 390 kcal
  • eiwit 16 g
  • koolhydraten 43 g
  • vet 17 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2008 week 42-43

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.