Cham­pig­non­ri­sot­to met Port Sa­lut en ru­co­la

Heerlijk na een lange wandeling in het bos: de aardse smaak van paddestoelen in een smeuïge risotto.

(605)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht Heerlijk na een lange wandeling in het bos: de aardse smaak van paddestoelen in een smeuïge risotto. 4 personen
4 605

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Bereid de risotto volgens de aanwijzingen op de verpakking. Voeg het bouillontablet aan het kookwater toe.
  2. Snipper de ui. Maak de champignons schoon met keukenpapier en snijd in kwarten. Verhit de olie in een hapjespan en fruit de ui 1 min. Voeg de champignons toe en bak in 4-5 min. beetgaar. Schep de risotto erdoor.
  3. Snijd ondertussen de kaas in blokjes. Neem de pan van het vuur en schep de blokjes kaas erdoor. Breng de risotto op smaak met peper en verdeel over diepe borden. Garneer met de rucola.

variatietip:

Het bospaddestoelenbouillontablet kun je vervangen door een groentebouillontablet.

video

Ri­sot­to ma­ken

Kookles - 04:45 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 450 kcal
  • eiwit 20 g
  • koolhydraten 54 g
  • vet 16 g
    waarvan verzadigd 9 g
  • natrium 1.270 mg
  • vezels 3 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2010 week 32-33

Champignonrisotto met Port Salut en rucola

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Cham­pig­non­ri­sot­to met Port Sa­lut en ru­co­la

1
1
  • 275 g risotto ai funghi

Bereid de risotto volgens de aanwijzingen op de verpakking.

2
2
  • 1 bospaddenstoelenbouillontablet

Voeg het bouillontablet aan het kookwater toe.

3
3
  • 1 ui
  • 500 g champignons

Snipper de ui. Maak de champignons schoon met keukenpapier en snijd in kwarten.

Ui fruiten

Instructievideo

00:31 min.

4
4
  • 1 el olijfolie

Verhit de olie in een hapjespan en fruit de ui 1 min. Voeg de champignons toe en bak in 4-5 min. beetgaar. Schep de risotto erdoor.

Ui fruiten

Instructievideo

00:31 min.

5
5
  • 185 g port salut

Snijd ondertussen de kaas in blokjes.

6
6
  • 75 g rucola

Neem de pan van het vuur en schep de kaas erdoor. Breng de risotto op smaak met peper en verdeel over diepe borden. Garneer met de rucola.

variatietip:

Het bospaddestoelenbouillontablet kun je vervangen door een groentebouillontablet.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.