Sa­la­de van ge­fri­tuur­de pom­poen en bief­stuk

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 435 kcal voedingswaarden
    • 45 min. bereiden
    • 30 min. wachten
(64)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 4 personen
3 64

Ingrediënten

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de biefstuk in dunne plakjes en pers de knoflook. Meng de ketchup met de knoflook, kerriepoeder en olie in een kom. Schep de biefstuk erdoor en marineer het vlees 30 min. Was de pompoen en snijd hem in parten van 2 cm dik. Verwijder de pitten en de draden en halveer de parten. Verhit de rest van de olijfolie in een wok en frituur de parten pompoen met 4-6 tegelijk in 3-4 min. gaar en lichtbruin. Laat ze op keukenpapier uitlekken. Bestrooi de pompoen naar smaak met peper en zout.
  2. Haal het vlees uit de marinade en dep het vlees droog met keukenpapier. Frituur de plakjes met 3-4 stuks tegelijk 1-2 min. in de hete olie tot ze er mooi bruin uitzien. Laat ze op keukenpapier uitlekken en strooi er peper en zout over. Snijd de ui in de dunne partjes. Frituur de uipartjes bruin en krokant in de hete olie. Laat ze op keukenpapier uitlekken. Verdeel de sla over borden en rangschik de stukken pompoen erop. Leg de plakjes biefstuk en de ui ertussen. Druppel de azijn erover.
video

Pom­poen schil­len en snij­den

Instructievideo - 01:05 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 435 kcal
  • eiwit 20 g
  • koolhydraten 19 g
  • vet 31 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags

Salade van gefrituurde pompoen en biefstuk

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Sa­la­de van ge­fri­tuur­de pom­poen en bief­stuk

1
1
  • 300 g biefstukken
  • 4 el tomatenketchup
  • 3 tenen knoflook
  • 1 el kerriepoeder
  • 10 ml olijfolie

Snijd de biefstuk in dunne plakjes en pers de knoflook. Meng de ketchup met de knoflook, kerriepoeder en 3 el olie in een kom.

2
2
  • 1 pompoen

Schep de biefstuk erdoor en marineer het vlees 30 min. Was de pompoen en snijd hem in parten van 2 cm dik. Verwijder de pitten en de draden en halveer de parten.

3
3
  • 190 ml olijfolie

Verhit de rest van de olijfolie in een wok en frituur de parten pompoen met 4-6 tegelijk in 3-4 min. gaar en lichtbruin. Laat ze op keukenpapier uitlekken.

4
4

Bestrooi de pompoen naar smaak met peper en zout. Haal het vlees uit de marinade en dep het vlees droog met keukenpapier.

5
5

Frituur de plakjes met 3-4 stuks tegelijk 1-2 min. in de hete olie tot ze er mooi bruin uitzien. Laat ze op keukenpapier uitlekken en strooi er peper en zout over.

6
6
  • 2 rode uien

Snijd de ui in de dunne partjes. Frituur de uipartjes bruin en krokant in de hete olie. Laat ze op keukenpapier uitlekken.

7
7
  • 100 g veldslamelange
  • 2 el ciderazijn

Verdeel de sla over borden en rangschik de stukken pompoen erop. Leg de plakjes biefstuk en de ui ertussen. Druppel de azijn erover.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.