Sa­la­de met slip­tong en ge­fri­tuur­de kap­per­tjes

(22)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
voorgerecht 4 personen
3 22

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Strooi de bloem op een plat bord. Halveer de sliptongen en wentel door de bloem. Verhit in een ruime koekenpan olie en bak de vis in 4 min. aan beide zijden goudbruin en gaar bakken. Neem de vis uit de pan en bestrooi naar smaak met peper en zout. Dep de kappertjes droog. Verhit in een pannetje olie en frituur de kappertjes 1-2 min. hierin tot ze opengaan en lichtbruin zijn. Hak de knoflook fijn.
  2. Neem de kappertjes uit de pan met een schuimspaan en laat uitlekken op keukenpapier. Neem de pan van het vuur en roer de knoflook erdoor. Voeg het citroensap, 1/2 tl zout en peper toe. Verdeel de sla over de borden en leg de vis erop. Schenk de dressing over de vis en strooi de kappertjes erover.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 205 kcal
  • eiwit 11 g
  • koolhydraten 5 g
  • vet 16 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Salade met sliptong en gefrituurde kappertjes

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Sa­la­de met slip­tong en ge­fri­tuur­de kap­per­tjes

1
1
  • 2 el bloem
  • 4 sliptongen

Strooi de bloem op een plat bord. Halveer de sliptongen en wentel door de bloem.

2
2
  • 2 el olijfolie

Verhit in een ruime koekenpan olie en bak de vis in 4 min. aan beide zijden goudbruin en gaar bakken. Neem de vis uit de pan en bestrooi naar smaak met peper en zout.

3
3
  • 6 el olijfolie
  • 2 el kappertjes groot
  • 2 tenen knoflook

Dep de kappertjes droog. Verhit in een pannetje olie en frituur de kappertjes 1-2 min. hierin tot ze opengaan en lichtbruin zijn. Hak de knoflook fijn.

4
4

Neem de kappertjes uit de pan met een schuimspaan en laat uitlekken op keukenpapier. Neem de pan van het vuur en roer de knoflook erdoor.

5
5
  • 2 el citroensap
  • 100 g veldslamelange

Voeg het citroensap, 1/2 tl zout en peper toe. Verdeel de sla over de borden en leg de vis erop. Schenk de dressing over de vis en strooi de kappertjes erover.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.