Var­kens­haas en pijn­boom­pit­ten in fi­lo­deeg

(203)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 4 personen
3 203

Ingrediënten

Keukenspullen
  • vijzel
  • bakplaat
  • staafmixer of keukenmachine

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Dep het vlees droog met keukenpapier. Verhit de boter in een braad- of koekenpan. Bak de varkenshaasjes rondom bruin. Laat ze even afkoelen en bestrooi met zout en peper naar smaak. Snijd het vlees over de lengte tweederde in. Stamp of maal de pijnboompitten met een handje spinazie, het basilicum en 2 el olijfolie tot een grove pasta. Breng op smaak met zeezout en (versgemalen) peper en smeer in het vlees. Verwarm de oven voor op 200 °C. Leg 2 vellen filodeeg overlappend op elkaar. Leg het varkenshaasje erop, vouw de zijkanten naar binnen en rol het deeg eromheen (als een loempia). Bestrijk het filodeeg met wat bakvet van de varkenshaasjes en bak ze in de oven op de ingevette bakplaat in 20-25 min. gaar en knapperig. Kook de peentjes in de room met wat water 10-15 min. Giet af en maal ze met het citroensap, 50 ml olijfolie, zout en peper tot een romige saus.

Tip:

Lauwwarme spinaziesalade, bijgerecht voor 4 personen: neem 450 g spinazie en houd een handvol achter voor het hoofdgerecht. Dompel de spinazie even in kokend water en laat uitlekken. Fruit 2 tenen gesneden knoflook in 3 el olie. Verwarm de spinazie kort mee. Breng op smaak met zout en versgemalen peper. Serveer met 2 el gedroogde tomaatjes (pot).

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 660 kcal
  • eiwit 37 g
  • koolhydraten 27 g
  • vet 46 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.