Var­kens­haas met rau­we ham in fi­lo­deeg

Bestreken met pesto en omwikkelt met ham zijn deze varkenshaaspakketjes echte culinair cadeautjes.

(257)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Bestreken met pesto en omwikkelt met ham zijn deze varkenshaaspakketjes echte culinair cadeautjes. 4 personen
3 257

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • bakplaat
  • bakpapier

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 ºC. Laat het filodeeg ontdooien. Snijd de varkenshaasjes doormidden en wrijf de stukken in met peper en zout.
  2. Verhit de helft van de olie in een braadpan en bak het vlees rondom bruin. Neem het vlees uit de pan en bestrijk elk stuk met tapenade. Wikkel elk varkenshaasje in twee plakken rauwe ham.
  3. Spreid vier vellen filodeeg uit op het aanrecht en bestrijk ze dun met olie. Leg hier de andere vier vellen deeg op. Leg in het midden van elk stapeltje filodeeg een stuk varkenshaas met rauwe ham. Wikkel het filodeeg er strak omheen en vouw het als een pakketje dicht. Bestrijk de deegpakketjes rondom met de rest van de olijfolie. Leg de deegpakketjes op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ze in het midden van de oven in 25-30 min. goudbruin en gaar.
  4. Snijd voor serveren elk deegpakketje schuin door, zodat het vlees te zien is.

bewaartip:

Je kunt de deegpakketjes 's morgens al klaarmaken. Bewaar ze tot gebruik in de koelkast.

bewaartip:

Filodeeg droogt helaas snel uit en droge deegvellen kunnen makkelijk scheuren of breken. Laat het deeg daarom altijd buiten de koelkast in de plastic verpakking ontdooien en bewaar de vellen die je niet gebruikt onder een vochtige doek. Zijn er toch scheuren in gekomen? Leg dan twee vellen filodeeg op elkaar. De laag deeg wordt dan weliswaar iets dikker, maar dat is voor dit gerecht geen enkel probleem.

video

Vlees bra­den

Instructievideo - 01:13 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 465 kcal
  • eiwit 42 g
  • koolhydraten 28 g
  • vet 21 g
    waarvan verzadigd 4 g
  • natrium 985 mg
  • vezels 1 g
Tags
Ook te zien in

Varkenshaas met rauwe ham in filodeeg

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Var­kens­haas met rau­we ham in fi­lo­deeg

1
1
  • 8 vellen filodeeg

Verwarm de oven voor op 200 ºC. Laat het filodeeg ontdooien.

2
2
  • 2 varkenshaasjes

Snijd de varkenshaasjes doormidden en wrijf de stukken in met peper en zout.

3
3
  • 2 el olijfolie
  • 4 el tapenade van zwarte olijven

Verhit de olie in een braadpan en bak het vlees rondom bruin. Neem het vlees uit de pan en bestrijk elk stuk met tapenade.

Vlees braden

Instructievideo

01:13 min.

4
4
  • 8 plakken rauwe ham
  • 2 el olijfolie

Wikkel elk varkenshaasje in twee plakken rauwe ham. Spreid de helft van de vellen filodeeg uit op het aanrecht en bestrijk ze dun met olie.

Filodeeg gebruiken

Instructievideo

01:41 min.

5
5

Leg hier de rest van de vellen deeg op. Leg in het midden van elk stapeltje filodeeg een stuk varkenshaas met rauwe ham.

6
6
  • 2 el olijfolie

Wikkel het filodeeg er strak omheen en vouw het als een pakketje dicht. Bestrijk de deegpakketjes rondom met olijfolie.

7
7

Leg de deegpakketjes op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ze in het midden van de oven in 25-30 min. goudbruin en gaar.

8
8

Snijd voor serveren elk deegpakketje schuin door, zodat het vlees te zien is.

bewaartip:

Je kunt de deegpakketjes 's morgens al klaarmaken. Bewaar ze tot gebruik in de koelkast.

bewaartip:

Filodeeg droogt helaas snel uit en droge deegvellen kunnen makkelijk scheuren of breken. Laat het deeg daarom altijd buiten de koelkast in de plastic verpakking ontdooien en bewaar de vellen die je niet gebruikt onder een vochtige doek. Zijn er toch scheuren in gekomen? Leg dan twee vellen filodeeg op elkaar. De laag deeg wordt dan weliswaar iets dikker, maar dat is voor dit gerecht geen enkel probleem.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.